Floxxium.nl
Image default
Architectuur

Aluminium lichtstraten

Vroeger werd de frame van lichtstraten meestal van hout of staal gemaakt omdat aluminium nog niet beschikbaar was hiervoor. Sinds de komst van aluminium is dit wel helemaal veranderd en tegenwoordig hebben bijna alle lichtstraten een aluminium frame omdat het zo licht is.

Hout en staal zijn zware materialen waardoor het dak flink aangepast moet worden om het gewicht ervan te ondersteunen. Aluminium aan de andere hand is veel lichter waardoor de lichtstraat ook veel lichter is en zo is het niet nodig om het dak extra aan te passen voor het gewicht. Moderne lichtstraten hebben een frame van aluminium en de rest bestaat uit glas.

Vroeger werden lichtstraten alleen op villa’s en luxe huizen geplaatst omdat het zo duur was maar nu is het voor iedereen betaalbaar. We zien daarom steeds vaker lichtstraten op gewone huizen. Door het plaatsen van de lichtstraten hebben de bewoners in gewone huizen meer licht in het huis en lijkt het huis ook veel groter. Bovendien gaat de waarde van het huis ook omhoog door het laten plaatsen van lichtstraten.

Het kan dus een hele goede investering zijn en je investeert het geld in je eigen huis wat het een veilige investering maakt.

niekroos.nl

velux.nl

serbo.nl