Floxxium.nl
Image default
Sport

Aandachtspunten wanneer je nieuwe bokshandschoenen gaat kopen

Boksen is een van de meest intensieve sporten die er is. Naast dat het goed is voor je conditie en je uithoudingsvermogen, heeft boksen vaak een positief effect op je zelfvertrouwen. Vooral bij vrouwen zorgt het voor meer zekerheid en een gevoel van veiligheid – je leert aanvallen én jezelf verdedigen op de meest efficiënte manier. Daarnaast worden er veel bokslessen gegeven die alleen toegankelijk zijn voor dames, zodat je op een prettige manier aan je techniek werkt. Ben jij toe aan nieuwe bokshandschoenen of wil je andere gear kopen, zoals scheenbeschermers? In de webshop van OLB Sports vind je alles wat je nodig hebt.

Kernmerken van bokshandschoenen waar je op moet letten

Als je nieuwe bokshandschoenen gaat kopen, is het handig om op een aantal kenmerken te letten. Zo is het voor iedereen, maar zeker voor dames, belangrijk om bokshandschoenen met het juiste gewicht te kiezen. Wanneer de handschoenen te zwaar zijn, belemmer je jezelf namelijk in je techniek. Voor dames die boksen worden handschoenen tussen de 8 en 12 oz (2,2 tot 3,4 kilo) aangeraden. Daarnaast is het goed om de verschillende materialen tegen elkaar af te wegen. Bokshandschoenen van echt leer gaan veel langer mee én zitten een stuk comfortabeler tijdens je training of wedstrijd. Daarnaast ademt het materiaal meer waardoor je handen minder ‘verstikt’ voelen in vergelijking met bokshandschoenen van kunstleer. Heb je twijfels over de bokshandschoenen? Neem dan contact op met de specialisten van OLB Sports voor advies.

Bestel jouw nieuwe gear eenvoudig en snel

In de webshop van OLB Sports vind je verschillende soorten bokshandschoenen om te kopen van diverse merken. Onder andere de merken Twins, King, Joya, Venum en Booster zijn verkrijgbaar. Bekijk het volledige aanbod en bestel jouw nieuwe gear eenvoudig online. Plaats je een bestelling voor 15.00 uur? Dan worden jouw bokshandschoenen dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven de €50,- worden er bovendien geen verzendkosten gerekend. Wacht niet langer met het kopen van jouw nieuwe bokshandschoenen!

https://www.olbsports.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat je wint door de sporten

Boksen in Nijkerk

Voor al je fitnessartikelen: de beste fitnesswinkel in Arnhem