Floxxium.nl
Image default
Toerisme

6 X Kunstsculpturen

brasserie blankenberge

Aan de Belgische kust zijn er naast het strand en de zee nog veel meer bezienswaardigheden. De kust is ook een paradijs voor kunstenaars, die kunstwerken gebruiken om de stad te sieren. Hou je van cultuur? Lees zeker verder!

Standbeeld Linde Ergo “Amour”

Ontdek 50 werken van verschillende kunstenaars op de zeedijk van De Haan en Wenduine. Het Amour-beeld van Linde Ergo is je natuurlijk bekend, maar je kunt meer ontdekken.

Strandbeeld Carole A Feuerman meisje in zwemband

Ze zien eruit als echt, die meisjes op de Nok Seawall. Elk jaar worden er in Knokke banden met sculpturen georganiseerd, dit jaar hebben Rabarama en Carole A Feuerman vele prachtige sculpturen gemaakt. Bij elk beeld vind je meer informatie, maar je kunt ook een folder krijgen bij de VVV op het Lichttorenplein.

Zomersculpturen wandelen Bij Paravang

Tijdens deze openluchttentoonstelling kunt u tijdens een wandeling genieten van de prachtige werken van 5 verschillende kunstenaars. Bij het toeristenbureau kunt u gratis een wandelgids krijgen.

Samen Op stap kunstwerk De Panne

In De Panne ben je misschien het standbeeld van Pier Kloeffe gepasseerd, of heb je een mooie foto van het monument voor Albert I. Maar je kunt in de stad nog meer mooie werken vinden! Strandverblijf heeft een eenvoudige route uitgetekend waardoor je bijna alle beelden kunt bekijken.

Jommeke Standbeeld Middelkerke

Het “gouden oude lied” onder de nieuwere beelden: Het mangabeeld op de zeedijk van Middelkerke doet het nog goed. Wandelen zal nooit saai zijn, want je kunt foto’s maken met je favoriete Belgische stripfiguren!

Beach Castle Knokke

In elke kuststad (behalve Blankenberge) staat wel een standbeeld van Beaufort. Van Caterpillar BIS in Middelkerke tot 15 Xu Zhen in De Haan en Beach Castle in Knokke, er is altijd veel te zien! Het toeristenbureau van elke kuststad biedt ook handige wandelkaarten.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html