Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

4 tips voor het werken met een kruiwagen

Als u erg van klussen en bouwen houdt, dan maakt u ook vast vaak gebruik van een kruiwagen. Bij het gebruik van deze tool komen er heel wat meer dingen kijken dan u in eerste instantie zou denken. In deze blog zetten we 4 tips op een rij om zo alles uit het werken met een kruiwagen te halen.

 

Tip 1: belasting

Iedere kruiwagen heeft zijn eigen maximaal draagvermogen. En dat is voor een reden zo. Een kruiwagen brengt veel fysieke belasting met zich mee. Dit ligt natuurlijk ook aan het gewicht van de lading die u in de kruiwagen heeft zitten. U mag niet teveel gewicht in uw kruiwagen hebben. In de bouw is afgesproken dat het maximale tilgewicht 25 kilogram aan de handvatten is. Let dus niet alleen op het maximale draagvermogen van de kruiwagen zelf, maar ook op welke lading u mag tillen.

 

Tip 2: werkhouding

Dat u de juiste werkhouding heeft, is heel belangrijk wanneer u aan het tillen gaat met zware objecten. Dit geldt ook bij het gebruiken van een kruiwagen. Met een verkeerde houding is de kans groot dat u klachten hier aan overhoudt. Voor een goede houding tilt u vanuit uw benen, dit haalt heel wat last van u onderrug af. Zorg dat uw schouders naar achteren zijn en dat uw hoofd rechtop in lijn is met uw rug. Om ergonomisch werken te stimuleren zijn er verschillende soorten kruiwagens met bijvoorbeeld lange handgrepen en speciale handvatten.

 

Tip 3: handschoenen

Het gebruiken van handschoenen tijdens het werken met een kruiwagen kan voor veel plezier zorgen. Handschoenen zorgen er niet alleen voor dat u uw handen beschermt, maar ook geven ze extra grip bij het tillen van zware klussen.

 

Tip 4: onderhoud

Om uw kruiwagen zo lang mogelijk in een mooie staat te houden is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een eerste stap om dit te doen, is de opslagplek van de kruiwagen te bepalen. Wanneer u de kruiwagen buiten laat staan, waar deze met allerlei verschillende weersomstandigheden te maken krijgt, is de kans op roesten een stuk groter. De gouden tip is om deze verdekt en verticaal op te slaan. Vergeet daarbij ook niet om de bak regelmatig te reinigen, de wielen te controleren en de handvaten een onderhoudsbeurt te geven.

 

Op zoek naar een kruiwagen?

Wilt u een nieuwe kruiwagen kopen? Een van goede kwaliteit en die precies bij uw werkzaamheden past. Bij Visser & Visser hebben wij een uitgebreid assortiment in kruiwagens geschikt voor elke klus. Kijk snel op de website voor de opties.

https://www.visserenvisser.nl/