Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

4 tips voor het inrichten van een presentatieruimte in je kantoorruimte

Een presentatieruimte is tegenwoordig onmisbaar. Hierbij hebben we het dan niet over een vergader- of overlegruimte binnen je kantoorruimte, maar echt een aparte presentatieruimte. SKEPP geeft jou tips hoe je een presentatieruimte kunt inrichten in je kantoorruimte. 

 

1.   Audiovisuele middelen bij de hand

Een presentatieruimte is niets zonder goede audiovisuele middelen. Tegenwoordig worden presentaties gegeven aan de hand van een digitale presentatie of een filmpje. Zonder audiovisuele middelen wordt het dan lastig om deze goed weer te geven. Er is niks vervelender bij het geven van een presentatie dan dat beeld en/of geluid niet meewerken.

Een helder en duidelijk scherm mag dan ook niet ontbreken in je presentatieruimte. Naast een scherm moet er ook geluid aanwezig zijn in de kantoorinrichting. Bij beeld en geluid is het belangrijk dat dit ten alle tijden werkt. Niets is zo vervelend als dat je luisteraars moeten wachten omdat de techniek je in de steek laat.

 

2.   Lichtinval in je kantoorinrichting

Het scherm hangt en het geluid werkt, maar de zon schijnt vol op het scherm waardoor er alsnog niks te zien is. Dit kan heel vervelend zijn. Zorg er dan voor dat in je kantoorinrichting is nagedacht over de lichtinval. Zo is een mogelijkheid om de kamer te verduisteren een mooie optie om vervelend lichtinval tegen te gaan.

Denk er dan wel goed over na in hoeverre de kantoorinrichting verduisterd moet worden. Je wilt namelijk de presentatie die iemand geeft goed kunnen zien op het scherm, maar wanneer het erg donker is in de ruimte wordt het lastig om aantekeningen te maken.

 

3.   Comfortabele stoelen zijn een must

Of je nou een lange of een korte presentatie geeft, je wil wel dat je publiek op een fijne stoel kan zitten. Het kan mensen afleiden als ze gedurende een presentatie een onprettige zithouding moeten aannemen omdat de stoelen oncomfortabel zijn. Dit levert veel beweging op wat ook andere mensen weer kan afleiden van de presentatie. Zorg daarom voor comfortabele en het liefst ergonomische stoelen in je presentatieruimte in Eindhoven. Zo kan iedereen zonder afleiding naar de presentatie kijken en luisteren.

 

4.   Een verzorgde kantoorinrichting zorgt voor minder afleiding

Wil je in bijvoorbeeld je gehuurde kantoorruimte in Eindhoven de meest optimale omstandigheden creëren om een top presentatie neer te zetten? Dan is niet alleen de aanwezigheid van bepaalde technologie belangrijk voor een goede presentatie, maar ook de rest van je kantoorinrichting speelt mee. Zo moet je je afvragen welke kleur er op de muren moet, welke lampen moeten er aanwezig zijn en hoe zien de stoelen eruit?

Dat zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk wel dat je je boodschap uit naam van je bedrijf goed over komt. Maar als je je presentatie houdt in een ruimte die saai en onaangekleed eruit ziet, kan dat de boodschap van je bedrijf niet helemaal overbrengen. Zorg dus dat er goede aandacht wordt besteed aan de kantoorinrichting van de presentatieruimte.

 

Presenteren kun je leren

En het inrichten van een presentatieruimte ook! Wanneer je je presentatieruimte gaat inrichten, houdt dan rekening met de bovenstaande tips. Je medewerkers gaan die presentatie zeker laten knallen wanneer de optimale omstandigheden aanwezig zijn.

http://skepp.nl/nl/