Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

4 soorten raambekleding om je huis op te fleuren

Als het gaat om inrichting zijn ramen vaak een bijzaak. We besteden zoveel tijd aan het uitzoeken van de perfecte meubels en verfkleuren, om ons vervolgens te realiseren dat onze ramen nog steeds kaal zijn. Maar geloof ons, raambekleding kan in elke kamer een grote impact hebben. Niet alleen voegen ze een vleugje warmte en gezelligheid toe, maar ze kunnen ook gebruikt worden om licht, privacy en geluidsniveaus te regelen. Klaar om je ramen de aandacht te geven die ze verdienen? Hier zijn vier soorten raambekleding om te overwegen.

 

Gordijnen

Gordijnen zijn er in een grote verscheidenheid aan stoffen, kleuren en patronen, dus je vindt zeker een stijl die past bij je huis. Ze zijn ook een van de meest betaalbare opties op deze lijst. Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs en klassieks, kies dan voor effen gekleurde gordijnen. Of, als je een vleugje kleur of patroon aan je kamer wilt toevoegen, ga dan voor gordijnen met een opvallende print. 

 

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een andere populaire optie voor raambekleding, vooral voor wie in een warmer klimaat woont. In tegenstelling tot gordijnen, die van stof zijn, zijn jaloezieën meestal gemaakt van materialen als hout, kunststof of metaal. Dat betekent dat ze goed licht en warmte tegenhouden – ideaal voor kamers die overdag warm worden. Jaloezieën zijn er in zowel horizontale als verticale varianten, zodat je de optie kunt kiezen die het beste bij je behoeften past. 

 

Shutters

Shutters zijn iets duurder dan gordijnen of jaloezieën, maar ze bieden een tijdloze uitstraling die waarde aan je huis kan toevoegen. Shutters zijn er zowel voor binnen als voor buiten (hoewel we aanraden om het bij binnenluiken te houden als je geen ervaring hebt met verbouwingsprojecten). Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, composiethout, vinyl en aluminium. En net als jaloezieën kun je met luiken het licht en de temperatuur in je huis regelen. Als je in een gebied met zware weersomstandigheden woont (denk aan orkanen of tornado’s), kunnen luiken ook een extra beschermingslaag voor je ramen bieden.

 

Hebben je kale ramen een beetje liefde nodig? Spice je ruimte up met nieuwe raambekleding! Gordijnen, jaloezieën en shutters zijn allemaal geweldige opties die kunnen worden aangepast aan elk budget of elke voorkeur. Neem dus de tijd om de verschillende stijlen te bekijken bij raamdecoratiedeal tot je de perfecte match vindt voor jouw home sweet home!